Må bättre med träning

Vi lever i en tid där träning och hälsa blir allt mer populärt och inne att hålla på med. Det är givetvis vad man kan kalla en riktigt positiv trend – eller ett positivt mode om man vill. Träning har ju som bekant en rad positiva effekter på människans hälsa och välmående.

Detta är faktiskt sant såväl både till det yttre som till sinnet och ens psykologiska välmående. Träning leder till ökad ämnesomsättning vilket gör att man tappar det överflödiga och för människan onödiga extrafettet som vi har lagt på oss genom år av konstgjord mat och felaktig kost. Man blir även smidigare i leder och får bättre och mer uthålliga muskler vilket gör att man mår bättre även i det vardagliga livet. Ännu fler positiva effekter för det fysiska är att man ökar sin lungkapacitet med viss konditionsträning och att man signifikant kan öka sin förmåga att ta upp syre – någonting som också är nödvändigt även vid stillasittande jobb eller studier i vardagen.  Det är också så att med ökad tillförsel av syre till hjärnan genom träning och en aktiv livsstil blir man piggare, smartare och mer alert i alla de andra sysslorna som vardagen kräver.

Mät dina framsteg

Någon sade en gång att ”det som mäts, det blir verkligen också gjort” och detta stämmer kanske mer in på träning och hälsa än på någon annan aspekt här i livet. Därför väljer väldigt många utövare att mäta sin träning, sina resultat och sina rutiner, ofta genom GPS i telefonen eller det absolut mest populära just nu; via appar i telefonen. Dessa appar hjälper en att hålla koll på sina framsteg, och man kan till och med hitta riktigt hjälpsamma produkter som sportarmband, hörlurar, mätare för blodtryck och andra roliga och riktigt nyttiga verktyg som hjälper en att hålla koll på sin träning och att spåra sina framsteg.

En app man kan prova är Worout Trainer, den är perfekt för de som vill komma i form utan att behöva ta sig till ett gym. Med denna app kan man skräddarsy ett helt eget program efter den nivå man ligger på. Genom appen får man ta del av video- och bildmaterial som visar hur övningar går till och ställningar som kan användas i träningen. Appen är gratis, men är man seriös med sin träning kan man överväga att prenumerera på den för att få tillgång till mer funktioner.

Pocket Trainer är en annan träningsapp för de som vill hålla på med seriös styrketräning, när man tagit sig igenom processen att hitta sin nivå kommer appen att leverera olika träningspass och svårighetsgraden kommer att öka så att man alltid jobbar mot nya mål. Appen kommer att säga till hur ofta man ska träna och hur man kombinerar övningarna på bästa möjliga sätt. Råkar man få ont någonstans kan appen kompensera för detta och ge en ett lättare pass om man känner att man fortfarande kan träna.