Vikten av god munhälsa

Din mun är en viktig del av dig eftersom du använder den för att kommunicera, artikulera och få i dig all den näring din kropp behöver. Du bör därför göra vad du kan för att se till att din munhälsa är på topp.

Munnens hälsa påverkar resten av kroppen

Din mun måste vara i gott skick för att du och resten av din kropp ska kunna må bra. Om du lider av värk i tänderna eller tandköttet kan du få problem med att äta. Det kan leda till att du inte får i dig alla näringsämnen som är avgörande för att leva ett hälsosamt liv. Även du som är noggrann med din tandhygien och borstar tänderna två gånger per dag kan råka ut för tandproblem. Besvär på grund av visdomständerna är också vanligt eftersom de lätt blir inflammerade.

Få den hjälp du behöver

Att söka tandvård kan kännas skrämmande och det är vanligt med så kallad Tandläkarskräck. Du kanske också oroar dig för kostnaderna och därför går länge med smärtor utan att söka vård. Att söka hjälp hos någon som förstår dina orosmoment kan därför vara skönt. Ett tips är Akademitandvården som erbjuder trygg och kvalitativ tandvård. Bättre munhälsa är ditt första steg mot en hälsosammare vardag.