Förbättra din hållning

En dålig hållning kan påverka oss människor väldigt negativt. Det är betydligt vanligare att vi i västvärlden lider av dålig hållning än någon annanstans i världen. Anledningarna är många men det handlar framför allt om att vi har många statiska jobb där vi sitter stilla framför en dator.

Musklerna är inte gjorda för att klara av mycket statiskt arbete. Långa perioder framför en smartphone eller surfplatta är heller inte bra för nackmuskulaturen och kan orsaka gamnacke. Det är viktigt att vi tar regelbundna pauser vid statiskt arbete och rör på oss. Rörelse kommer att underlätta och förbättra din hållning.

Saker du kan göra för att förbättra din hållning

Rörelse är det absolut viktigaste för att förbättra din hållning. Det finns gott om övningar som du kan implementera dagligen för att stärka bålen och andra muskler som hjälper till med hållningen. Ofta är det små muskler i axlar, rygg och nacke som behöver stärkas.

Det finns även skydd och stöd som du kan använda för att hjälpa till att stärka ryggen och få en bättre hållning. Om du är intresserad av diverse stöd och skydd kan du shoppa på nätet. Där hittar du ett stort utbud till ett bra pris.