Överraska någon

En överraskning kan komma plötsligt men ändå vara välplanerad. För vissa kan en överraskning av många anledningar kännas jobbig och obekväm, därför är det viktigt att lägga ribban på rätt nivå från början. Till att börja med behöver du veta lite om personen du vill överraska, såsom intressen och vad som skulle kunna göra just den personen glad. En överraskning kan ta olika former, smått som stort och innebära mer eller mindre ansträngning från den som överraskar.

Målet är att överraskningen ska vara en positiv upplevelse och att personen i fråga ska känna sig uppskattad och omtyckt!

Små saker gör skillnad

En viktig sak att tänka på när du vill överraska någon är att även de små sakerna kan göra skillnad för en person. Överraskningen behöver alltså inte vara så komplicerad som det många gånger verkar. I ett förhållande kan en överraskning till exempel vara att du lagat middag till din partner, köpt blommor eller att du tar initiativ till en rolig och annorlunda aktivitet. För att överraskningen ska tas emot på rätt sätt är det viktigt att du inte har för höga förväntningar, då kan det vara bäddat för en besvikelse – från båda parter. Överraskningen behöver heller inte bli en kostsam historia, spendera istället gott om tid och omtanke – det brukar vara värt 100 gånger mer.

Ibland vill man bara pigga upp någons dag och sprida glädje utan någon särskild anledning, tips för hur du kan göra detta finner du här.

På den speciella dagen

Om du vill överraska någon som fyller år eller om dagen på annat sätt betyder mycket för personen kan det vara en idé att anordna en lite större överraskning. Kommer du inte på någonting själv finns många bra tips på nätet, bland annat på sidor som Liveit.se och Upplevelse.com. Ett säkert kort är annars en överraskningsfest eller middag tillsammans med vänner.