Saker som gör livet lättare

Våra liv är fulla av utmaningar. Oavsett om man är mångmiljönär eller arbetslös står man inför tuffa beslut. Vi använder oss alla av olika knep som som syftar till att reducera ångest och stress samt att göra våra liv lättare.

Många gånger tänker vi inte på varför vi agerar som vi göra i svåra och pressade situationer. Ibland önskar man att man hade ett magiskt piller som löste allt – precis som i filmen Limitless. Låt oss titta närmare på några saker som gör livet lättare i olika vardagliga situationer.

Uppfinningar som gör vardagen lättare

Varje morgon använder vi en tandborste. Det gör att vi får friskare tänder och bättre munhygien. Vi använder nyckel för att låsa vår ytterdörr och tar bil eller cykel till jobbet. Vi äter med bestick och tvättar händer med tvål och vatten. Vi skriver med en penna, använder dator och mobil för att ta emot och utbyta information. När vi kommer hem använder vi mikron för att laga mat, lägger oss i soffan och sätter på TV:n för att se nyheter.

Vi har genom tiderna lyckats uppfinna en massa saker som göra våra liv lite lättare och bekvämare. Det är svårt att föreställa oss våra liv utan en tandborste, en bil, en dator och en soffa. Det som vi tycker är en självklarhet är dock helt enkelt en lyckad lösning på ett problem som vi människor har varit smarta nog att hitta på. Dessutom har det alltid varit ekonomiskt möjligt att att sätta produkten eller tjänsten i massproduktion.

Ett piller

Det finns flera problem som fortfarande väntar på att lösas. Vissa av dem beror på att det är ekonomiskt omöjligt för en bredare massa att ta del av tjänsten eller produkten. Alla har till exempel inte råda att ha en hemmabastu för avkoppling. Många av de problem som anses ”olösta” har skapat ett utrymme på marknaden där flera aktörer jobbar för en lösning på problemet och för varje dag som går kommer forskning och utveckling närmare.

Några exempel skulle kunna vara är ett piller för perfekt sömn samt ett piller för att skippa bakfyllan (som vi skrivit om här).Visst vore det skönt att ta ett piller precis före man går och lägger sig och sova gott tio timmar i streck och sen vakna utan väckarklockan fräsch som en nyponros? Eller varför inte ett piller som du tar precis före din första vinklunk som helt enkelt gör att du glömmer begrepp som bakfylla. De lösningar som finns idag på marknaden fungerar förvånansvärt mycket bättre än för tio år sedan. Se bara till att du är väl medveten om vilken tillverkare du köper pillret av.