Ta glädjen till nya höjder

Så länge man inte har extrem fobi mot höjder så är det något lika givande som skrämmande med att titta ner på världen från en hög höjd. Att få en överblicksbild över hur vi människor springer omkring som myror och lever våra liv. 

Vandringar

Ett sätt att få denna upplevelsen är att bestiga ett berg, något som inte är allt för svårt att göra i till exempel Sverige eller Norges ojämna terräng. Om man istället bor i en storstad kan det vara värt att undersöka om det finns utsiktsplatser i någon av stadens högre byggnader. Internationellt kända utsiktsplatser hittar vi i till exempel Eiffeltornet och Empire State Building i New York.

Flyga

Om man tycker det är nog läskigt med att befinna sig på höga byggnader så kanske de kommande alternativen inte är allt för passande. Fallskärmhoppning eller skärmflygning ger en otrolig upplevelser av att se jorden från ovan utan något fönster eller glas i vägen. Ett annat alternativ som inte kräver lika mycket erfarenhet är att åka luftballong.

Rymden

Idag börjar det dyka upp företag som erbjuder resor till rymden eller nära där på. Tyvärr så kostar dessa oftast väldigt korta små turer fortfarande mångmiljonbelopp men det finns betydligt billigare sätt att få sig en rymdvy.

Det enklaste och absolut billigaste sättet att skicka ut något till rymdens gräns där himmelen alltid är svart och man lätt kan se jordens krökning under sig är att använda sig av ballonger. Heliumballonger har nu många gånger använts för att skicka upp kameror och mobiltelefoner till otroligt höga nivåer för att genomföra experiment och fånga helt otroliga bilder på världen nedanför.