På resande fot

Något annat som sannerligen gör många av oss pigga och glada är när arbetsdagarna är räknade, klockan slår 16:00 och det är dags att stämpla ut från jobbet – och in på semestern. Då är det många som väljer att lämna Svedala och ge sig ut på äventyr utomlands.

Att ge sig ut på resande fot alltså. Visst finns det en romantisk bild av det där med att bara dra iväg och låta slumpen ta mig dit den vill. Men av erfarenhet så vet vi på Pigg och Glad att det inte alltid riktigt fungerar så. Det blir lätt ett evinnerligt strövande, gata upp och gata ned, utan att egentligen göra så mycket. Det är därför vi ska ge några riktigt bra tips på vad du kan göra när du drar iväg. Vi har valt några av våra favoritresmål.

På soligt äventyr i Costa Rica

Costa Rica är det resmål som ligger längst ifrån Sverige bland våra tips, men det är nog också det häftigaste resmålet om du känner för att kombinera sol och bad med häftiga äventyr och magiska naturupplevelser. I landet där stora delar av världens vegetation och djurliv finns representerat så kan du göra det mesta, förutom möjligen att åka skridskor då. Vi kan varmt rekommendera aktiviteter så som surfing, forsränning – såväl som en dag i den magiska regnskogen och en titt på den stora vulkanen Arenal. För att läsa mer om alla dessa aktiviteter, utflykter och äventyr, besök Swetours.com, titta till höger och du hittar allt vi nämnt och mer.

På historisk vandring i Berlin

Vi nämnde inledningsvis att det är lätt att fastna i att bara promenera mållöst i en ny stad om man inte redan innan vet vad det är man kan göra. Skulle detta hända när du kommer till Berlin så gör faktiskt inte det så värst mycket, det finns mycket du kan se bara genom att strosa. Men det är att rekommendera att ändå ta en titt på någon slags stads/resguide (nedladdningsbar PDF i länken) eller på en karta där sevärdheter finns utmärkta.

Det mest kända att titta på i Berlin är förstås resterna av Berlinmuren, Checkpoint Charlie och Riksdagen. Men vi kan även rekommendera att ta tunnelbanan ut till Olympiastadion, som stod värd för de olympiska spelen 1936. Många platser i staden andas historia och mycket intressant finns att titta på och uppleva.