Restips inför hösten

Nu när hösten är på väg med stormsteg är det lätt att bli lite höstdeppig med tanke på att det inom några månader kommer vara betydligt mörkare än vad det är i dagsläget. Ett bra sätt att motverka att inte bli alltför höstdeppig är att resa iväg på liten tur. Här kommer några tips på roliga höstresor man kan göra, såväl långa som korta.

Storstadsweekend

man med resväska

Har man en tajt budget eller kanske inte har så många dagar över är några dagar över en helg i en storstad ett alldeles utmärkt alternativ. Det är som roligt är att det bara några timmars resa bort finns en rad spännande storstäder, som till exempel Berlin, London, Prag, Paris eller Wien. Ett annat alternativ, som man dessutom kan åka tåg till, är den danska huvudstaden Köpenhamn, som är både kontinental och spännande.

Charter

När hösten fram i november börjar bli riktigt mörk finns det egentligen ingenting bättre än att dra iväg en vecka på en charterresa och bara njuta av sol och bad. Ett bra tips om man vill spara pengar eller kanske har en tajt budget är att köpa en sista-minuten-resa. Ofta går det att få en hel vecka på Mallorca eller Kanarieöarna för ett par tusenlappar, vilket inte är helt fel.

Långa resor

Har man möjlighet ska man givetvis ta chansen att åka riktigt långt bort i höst och uppleva nya kulturer. Även om det är mörkt och kallt i Sverige så finns det många ställen i världen där det inte är så. Bra tips på långa resor i höst är till exempel Sydamerika, som har i princip allting, Australien, där det det faktiskt är vår vid det här laget, eller varför inte Afrika som bjuder på fantastiska naturupplevelser.