Börja med Taekwondo- vad behöver du?

Att träna kampsport kan vara en intressant upplevelse. Det är långt ifrån bara sparkar, grepp och slag det handlar om. Det här är en sport som passar alla och till en början behöver du bara vanliga träningskläder. Det är först när du börjar tävla som mer utrustning krävs.

Dräktens mest betydelsefulla del är bältet. Som nybörjare köper du ett vitt bälte och får därefter skaffa nya i olika färger som symboliserar olika nivåer varefter du avancerar. Ta en titt på nätet, där du kan läsa på mer kring dom olika färgerna på bälten och betydelsen.

När du väl börjar att tävla i Taekwondo behöver du införskaffa en del för att inte bli skadad. Tandskydd, handskar och skydd för benen är viktigt. Riskerna för skador är dock relativt små, om du bara utför momenten korrekt.

Taekwondo härstammar från Korea och räknas som en kampsport. Själva namnet betyder “fotens och handens väg”. Det är en sport där man fokuserar på stående strid med höga sparkar, däremot finns det även en hel del handtekniker. Det finns många föreningar runt om i landet där du kan lära dig allt kring denna sport. Denna sport kom till Sverige i början av 1960-talet.