Må bättre av att skriva

Många i dagens samhälle söker efter sätt att må bättre. Vi vill tycka bättre om oss själva, bli mindre stressade och sluta oroa oss över allt och ingenting. Hur gör man då för att må bättre?

SkrivaPå Aftonbladet kan vi läsa om olika sätt för välbefinnande. Ett av många sätt är att helt enkelt skriva av sig. Att sätta sätta pränt på tankarna som svävar runt hjälper dig ofta att få perspektiv samtidigt som du bearbetar det du tänker på. Du kan låta tankarna flöda fritt eller välja att skriva efter en särskild struktur. Gör till exempel det till en vana att regelbundet skriva om saker du är stolt över.

Snart kanske man känner att det var roligt att skriva på, det blir en berättelse. Som en riktig författare blandar man upplevelser med önsketänkande. Man hämtar lite här och lite där. Vissa händelser ändrar man på lite, andra mycket. Personer skapar man genom att blanda vänner och andra förebilder. Plötsligt upptäcker man, inte bara att man kunde skriva: det börjar likna en roman.

Den som inte anser sig duglig till att fantisera kan skriva en biografi där bara saker som verkligen har hänt får plats. Många gånger kan en svår händelse i livet bli till en bra berättelse; en berättelse som många andra i samma situation kan bli tröstade av att läsa. Den färdiga boken kan antingen ges ut på ett förlag eller så trycker du den på egen hand. Vulkan  är ett tryckeri med bra erbjudanden där du på ett smidigt sätt kan publicera upp din bok. På deras sajt finner du flera olika paketlösningar på hur just du kan trycka upp din bok.

När man har lyckats med detta, när man har en egen författad bok i sin hand, då har man ytterligare en sak att skriva upp i listan över saker att vara stolt över.