När fungerar kirurgi bättre än styrketräning?

Ibland kan du inte få de resultat du är ute efter med styrketräning, hur tungt du än lyfter. Ibland kan det handla om orealistiska förväntningar och andra gånger kan du bara få hjälp genom kirurgi. 

Brösten

Genom att träna bröstmusklerna kan du få fastare bröst och som man kan du få bort en hängande byst. Men med hård träning och stor viktnedgång töms brösten på fett och huden kan inte dra tillbaka till den mindre storleken. Det ger dig hängande påsar istället för en fin byst och starkare bröstmuskler kan inte åtgärda detta. Om du vill få tillbaka en fastare byst behöver du göra en bröstförstoring. Med dagens kirurgi kan de flytta bröstvårtan och lägga implantatet bakom muskeln. Det gör att brösten ser och känns mer naturliga.

Rumpa

Du kan inte jobba dig fram till en likadan rumpa som Kim Kardashian. Hennes är inte äkta och det kan inte din bli heller. Det finns dem som föds med stora bakdelar men om du inte har den genen finns det bara så mycket som styrketräning kan göra. Du kan bygga upp en fast och fin rumpa men den kommer att ha den mängd fett och muskler som du är genetiskt lagd att ha. Idag går det att injicera fett från andra delar av kroppen för att bygga upp en större bakdel.

Överskottshud

Precis som med bysten kan mage, lår, armar och rygg drabbas av överskottshud när du går ned väldigt mycket i vikt. En del av huden kan dra sig tillbaka med tiden, därför borde du fortsätta styrketräna och vänta i upp till ett år för att se vilka förändringar det kan ge. Efter den tiden, om du ändå har mycket överskottshud, kan det vara dags att vända sig till en plastikkirurg för att få hjälp.