Vårstäda och rensa

Solen värmer mer och mer och energin efter en mörk och grå vinter börjar återvända till oss alla då kan det vara tid att ta en dag eller två och göra en ordentlig utrensning och vårstädning i hemmet. Under vintern har vi oftast gått lite i ”ide” dragit för gardinerna och bara myst ned oss under filtar i soffan. Dags att ändra på det nu.

Kan vara svårt att veta var man ska börja men en bra start är att packa undan alla vinterkläder och skor och stuva bort dessa i förråd eller på vinden. Passa även på att sortera ut plagg som inte har använts eller som du vet inte kommer att användas nästa vinter, dessa kan du sälja eller skänka till välgörenhet istället för att behöva dra fram dem nästa vinter igen.

Ta ut och skaka alla mattor och kanske byta ut dem mot ljusare färger. Byt även ut gardiner och kuddar till ljusare och skirare textilier som ger ett fräscht intryck. Renbädda sängarna med ljusare sängkläder. Putsa fönstren, de kanske inte ser så smutsiga ut men det gör alltid en stor skillnad när det gäller ljuset och färger. Inhandla ett gäng nya växter och kanske en bukett tulpaner och placera ut i hemmet.