Boka en weekend

När man är inne i vardagens lunk och allt går på rutin kan ett litet avbrott och miljöombyte i form av en weekend vara något som gör att man får ny energi.

För att få en så avkopplande resa som möjligt så gör lite research om resmålet innan för att slippa situationer som kan skapa irritation istället för den härliga avkoppling man tänkt sig. Är man flera som åker så börja med att diskutera vad som är målet med resan. Att få sig lite sol och värme i några dagar, att utforska en spännande storstad eller hyra en lantlig stuga.

Om ni har speciella önskemål om boendet kan det vara smart att boka resa och boende separat så får ni göra en egen research om just boendet. Om ni flyger så kolla upp hur ni tar en från flygplatsen på enklast sätt så att man slipper ta den diskussionen när man landat och kan vara lite trött efter resan. En annan bra sak är att boka restauranger i förväg. Detta för att slippa att irra runt hungrig i en okänd stad det slutar ofta med att man hamnar på ett dåligt ställe och ger inte alls den härliga upplevelse som man faktiskt är ute efter.