Dags för en nystart

Sommaren är för många en underbar årstid där vi får tid att varva ner, umgås med familjen och äta goda middagar med vänner. Men när det är dags att dra på sig arbetskläderna igen så verkar det som att dom har krympt.

Att behöva gå ner lite eller mycket i vikt och komma igång med rörelse är väldigt vanligt. Faktum är att allt fler räknas som överviktiga enligt BMI skalan, och behöver därmed göra en livsstilsförändring för att leva mer hälsosamt. Hälsoimperiet är en aktör som specialiserat sig på att hjälpa människor att lyckas med en livsstilsförändring för att leva mer hälsosamt. Många individer gör onödiga misstag i sin kamp att gå ner i vikt, men med en egen coach kan dessa misstag lättare undvikas.

Ett misstag som är vanligt är att äta för lite. Många har hört begreppet kalorier in – kalorier ut och förknippat detta med att äta mindre mat. Självklart kan detta krävas, men att gå ned i vikt behöver inte innebära hunger, många gångar handlar det mer om vad man äter snarare än hur mycket man äter. Det är stor skillnad på pasta och grönsaker till exempel. En annan faktor som många glömmer bort i jakten på kilon är sina hjärnspöken. Mycket av arbetet med en livsstilsförändring sker i huvudet på individen.

Hur ser vi på oss själva, vilka är orsakerna till viktökningen, vad är våra målbilder och hur belönar vi oss, är bara några av alla frågor som man behöver gå till botten med för att bättre förstå sig själv. Skälen till extrakilon tror många är ett överdrivet ätande. Men det kan lika gärna vara stress och slarv med maten som är orsaken. Att förstå skälen till övervikten är därför en viktig komponent för att kunna sätta in rätt åtgärder för att minska i vikt.